CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
There was an error in this gadget

Tuesday, 22 November 2011

SebaB2 Utama cINtA itu DatANg taPI hanYA seMEntaRA


1. si dia datang hanya menyinggah dalam hidup kte je.. sebab allah nk bg tau kat kte syg sesama manusia bukan la syg utk selama2nya.. maksud aku cinta.. cinta sesama manusia yg kekal selamanya adalah kasih isteri solehah yg menjadi bidadari syurga utk suaminya nnti.. so.. bercintalah dgn niat kita nak mendirikan rumah tangga.. utk yg bercinta sekian lamanya... igtlah.. kita hanya mmpu mempertahankan, menjaga hubungan tu, tapi allah yg menentukan takdir hubungan sesuatu.. mungkin si Dia dtg hanya sekadar menyinggah dihati kita...

2. sikap! emm bercinta setaun yg pertama mmg la indah.. memikir da tarikh kawin. anak berapa, abg, syg, baby.. urghhh.. mmg indah.. tapi tu lah aku laluinya..(xpayah kte kat org)..heheheh.. makin lama hubungan tu makin berat la tanggungjawab kte.. menerima hidup org lain bukan mcm makan cendol.. sekejap makan isi, sekejap mkn pulut, sekejap makan kuah... sedangkan diri kte pun x mmpu sempurna utk org lain. so, adil ke utk org lain?? if, ada yg rse "maybe have someone better than him".,. hak tuii... kepada sesiapa yg pernah berpikir mcm tu, muhasabah la diri anda...

3. sebab org lain ade pakwe@makwe? ya allah.. kolotnye.. mmg la sume org nk hdp brpasang2ngan.. tapi jgn la terdesak sgt... org mcm ni kebanyakkannya x percaya pada janji Allah..sedangkan kte tawu ajal, pertemuan, perpisahan, jodoh semuanya ditangan Allah.. "love Allah 1st ,then lover will comes to you".. believe that!

4. oppsss sebenarnye x bersedia lagi! ini lagi satu penyakit.. org kg kte tergedik2 nk bercinta tapi utk suke2... ermm.. korang x rse ke mcm tu akan menyeksa jiwa org lain... bak kte mat saleh selfish!... bole klau nk main2 tp jgn menyusahkan org lain.. itu la punca ramai org bercinta sbb nak balas dendam.. let say yg si girl ni suke2 je, yg si boy ni da betul gila2kan si gurl sewel ni.. so, bila break, si boy mesti sakit hati utk sume gurl2 dimuka bumi ni.. mula la nak menindas.. urm.. org lain buat taik, kte kene bau skali.. ish2..

nk citer byk2 pun aku x reti.. tapi itu je serba sedikit yg bole aku shared ngn korang.... peace!

p/s;moga Allah permudahkan urusan kte... aminn

2 comments:

shazanida_hisham said...

hehe...saya stuju!!!

nuRuL iZZa said...

hanya lagu menjadi ingtan...

Post a Comment